Istra

Novosti iz PU istarske

Objavljeno: 08.10.2024.

Vozio pod utjecajem droge i kod sebe imao nož

Muškarcu je određen smještaj u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva    

Prometna policija je jučer nešto iz 12 sati na Cesti prekomorskih brigada u Puli zaustavila i kontrolirala automobil pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak.

Obavljenom kontrolom utvrđeno je kako je vozaču isteklo važenje vozačke dozvole, a preliminarnim testiranjem na prisutnost opojnih droga u organizmu dobivena je pozitivna reakcija.

Muškarac je također kod sebe posjedovao hladno oružje, rasklopivi nož- leptir, koji je oduzet obzirom je Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana ovo oružje svrstano u kategoriju D i njegovo nošenje je zabranjeno.

Kako su osobite okolnosti upućivale na to da će nastaviti sa činjenjem prekršaja, muškarcu je određen smještaj u prostorijama za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva te će biti prekršajno prijavljen nadležnom sudu.


Prijavljen zbog vrijeđanja moralnih osjećaja građana

Muškarac je uhićen i prekršajno prijavljen

Labinska policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom i utvrdila sumnju da je vrijeđao i omalovažavao moralne osjećaje građana i time počinio prekršaje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

On je naime u dva navrata, 29. rujna i 7. listopada na nogostupu ispred ugostiteljskog objekta u ulici Prilaz kikova na području Labina, pod utjecajem alkohola od 2.73 promila, verbalno uznemiravao građane da bi im potom pokazivao spolovilo.

Policijski službenici uhitili su muškarca te će tijekom dana biti doveden na nadležni sud.