Istra

Novosti iz PU istarske

Objavljeno: 19.09.2024.

Prigodno obilježen Dan bez poginulih u prometu

Jučer na području PU istarske nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama

U sklopu ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2024. godinu, na području država članica, u vremenu od 16. do 22. rujna 2024. godine, održava se Roadpol Safety Days (Roadpol - dan sigurnosti u prometu) pod geslom „Stay alive and save lives“ - „Ostani živ i spasi živote“. Projekt se provodi u suradnji s Europskom komisijom i paralelno s Europskim tjednom mobilnosti.

U skladu sa tim, 18. rujan 2024. godine izabran je za dan bez poginulih u prometu. U sklopu obilježavanja Dana bez poginulih u prometu, Policijska uprava istarska u suradnji s Auto klubom Pula-Rovinj i Društvom distrofičara Istre, održali su jučer od 9.30 do 11.00 sati u Puli, Trga Portarata, preventivne aktivnosti usmjerene prema ciljanim skupinama u prometu (pješaci, vozači romobila, djeca), na temu pravilnog i sigurnog ponašanja u prometu. Sudionicima su podijeljeni prigodni promidžbeni materijali.

Valja napomenuti kako jučer, prigodno Danu bez poginulih u prometu, na području PU istarske nije bilo prometnih nesreća s poginulim osobama. Evidentirano je sedam prometnih nesreća od kojih jedna s ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom. U prometnoj nesreći jedan vozač bicikla zadobio je teške tjelesne ozlijede.


Ozlijeđen biciklist na području Buzeta

Ozlijeđeni muškarac prevezen je u riječku bolnicu
 
U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 12,40 sati na području Buzeta teško je ozlijeđena jedna osoba.
 
Nesreća se dogodila kada je 52-godišnji državljanin Južnoafričke Republike upravljao biciklom, u grupi od više biciklista, iz smjera državne ceste 44 (Buzet-Ročko Polje). Prije raskrižja za mjesto Kompanj, vozač je na nizbrdici zbog neprilagođene brzine biciklom udario u  automobil, pulske registracijske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljala 23-godišnjakinja.

Ozlijeđeni biciklist prevezen je u riječku bolnicu gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Fotografije vezane uz objavu