Istra

Novosti iz PU istarske

Objavljeno: 18.09.2024.

Policija utvrdila propuste kod tri školska autobusa

Nadzor je proveden u sklopu akcije „Poštujte naše znakove“

Pulska prometna policija je jučer u sklopu akcije  „Poštujte naše znakove“ provela nadzor autobusa kojima se organizirano prevoze djeca, a koji prometuju na relaciji Barban - Rojnići.  Prilikom  nadzora u suradnji s inspektorom cestovnog prometa utvrđeni su prekršaji kod tri autobusa. Kod dva autobusa utvrđeno je da ne ispunjavaju uvjete sukladno Pravilniku o uvjetima koje moraju ispunjavati autobusi kojima se organizirano prevoze djeca i Pravilniku o izmjenama i dopunama pravilnika o uvjetima koje moraju ispunjavati autobusi kojima se organizirano prevoze djeca zbog čega im je izrečena zabrana prijevoza djece.

Također, kod sva tri autobusa utvrđeni su prekršaji  iz Zakon o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu te su vozačima autobusa i  pravnoj osobi zbog počinjenih prekršaja izdani obavezni prekršajni nalozi.  


Vozio moped bez položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola

Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije 

Policijski službenici su 18. rujna nešto iza 3.30 sati u prometu u Dobrilinoj ulici u Puli zatekli moped njemačkih registracijskih oznaka kojim je bez korištenja zaštitne kacige upravljao 24-godišnji državljanin Srbije.

Policijski službenici vozaču su dali zvučne i svjetlosne signale da se zaustavi na što se oglušio i povećao brzinu kretanja kroz više ulica na području Pule, kojom prilikom je na raskrižju Smaregline i Anticove ulice prošao kroz crveno svjetlo nakon čega je, uslijed neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika, zajedno s mopedom pao na kolnik.

Prilikom kontrole utvrđeno je još nekoliko prometnih prekršaja. Naime, muškarac je mopedom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita, pod utjecajem alkohola od 1.49 promila, zbog čega je smješten u posebne prostorije policije te će se protiv njega pokrenuti prekršajni postupak sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 


Uhićen zbog nepoštivanja sigurnosnih mjera

Muškarac je zbog kršenja mjera uz kaznenu prijavu za neizvršavanje sudske odluke predan u pritvorsku jedinicu policije

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo neizvršavanje sudske odluke.

Njega se sumnjiči da je 15. rujna pozivima putem društvene mreže i putem telefona svjesno i namjerno u cilju uznemiravanja ostvario neželjeni kontakt sa 42-godišnjakinjom iako mu je bila izrečena i važeća sigurnosna mjera zabrane približavanja, što je kod nje izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti.

Muškarac je 16. rujna u večernjim satima uhićen na području Splita, te je jučer u večernjim satima predan u pritvorsku jedinicu policije.
 

 

Zatečen u prometu s krivotvorenim tablicama

Protiv muškarca se podnosi kaznena prijava u redovnom postupku      


Prometna policija je 18. rujna oko 00.25 sati u Karlovačkoj ulici u Puli zaustavila i kontrolirala automobil koji je na sebi imao istaknute nepripadajuće pulske registracijske oznake, a kojim je upravljao 46-godišnjak. Obavljenom provjerom utvrđeno je da je automobilu istekla valjanost prometne dozvole, nakon čega je muškarac na njega istaknuo registracijske oznake koje pripadaju drugom automobilu.

Policijski službenici protiv 46-godišnjaka podnose kaznenu prijavu za krivotvorenje isprave u redovnom postupku.

Izvor: PU Istarska