Ostalo

Novosti iz PU istarske

Objavljeno: 04.09.2024.

Osumnjičena za teško ubojstvo

Policijski službenici priveli su osumnjičenu u pritvorsku jedinicu policijske uprave zbog sumnje da je počinila teško ubojstvo

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 66-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo teško ubojstvo.

Naime, 66-godišnjakinja je 24. kolovoza oko 17 sati u kući u Medulinu usmrtila 68-godišnjakinju, nakon čega je i sama sebe lakše ozljedila.

Osumnjičena je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u jutarnjim satima, privedena u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, uz kaznenu prijavu koja se podnosi nadležnom državnom odvjetništvu.


Prijavljen za ozljeđivanje muškarca u Puli

Muškarac je 45-godišnjaka ozlijedio pred dvoje maloljetnika

Pulska policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom i utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo teška tjelesna ozljeda u pokušaju i dva kaznena djela povrede djetetovih prava.

Njega se sumnjiči da je 2. rujna oko 17.30 sati, nakon kraćeg verbalnog sukoba, u prisutnosti dvije maloljetne osobe, oštrim predmetom 45-godišnjaku zadao reznu ranu u predjelu lijeve podlaktice i pritom ga lakše ozlijedio.

Osumnjičeni je jučer u večernjim satima predan u pritvorsku jedinicu policije.


Teško ozlijeđen motociklist

Jedna je osoba teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u Buzetu
 
U prometnoj nesreći koja se dogodila 3. rujna oko 12,30 sati u Riječkoj ulici u Buzetu teško je ozlijeđen vozač motocikla. Nesreća se dogodila kada je 65-godišnji njemački državljanin upravljao motociklom, njemačke registracijske oznake iz smjera Cerovlja u smjeru Buzeta. Prije ulaska u raskrižje s Riječkom ulicom, vozač je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik. Pomoć mu je pružena u riječkoj bolnici gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.


Prometni prekršitelj zaradio visoku kaznu

Muškarac je zadržan u posebnim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Prometna policija je jučer oko 11.20 sati u Ulici 43. istarske divizije u Puli zaustavila i kontrolirala vozilo pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji slovenski državljanin.

Policijski službenici su tijekom kontrole utvrdili kako vozač upravlja neregistriranim automobilom odnosno automobilom kojemu je istekla prometna dozvola prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Također su utvrdili kako upravlja pod utjecajem alkohola od 0.73 promila te kako mu je istekla važnost osobne iskaznice Slovenije

Muškarac je zadržan u posebnim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o državljanima članica EGP-a prekršajno je sankcioniran sa 1950 eura te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od mjesec dana.