Istra

Eurostar Umag Emisija: Đir po Istri

Objavljeno: 10.09.2024.

U današnjoj emisiji Đir po Istri donosimo najnovije informacije o nadolazećim događanjima u Istri u ovom tjednu...

Tunalicious u Poreču: gastronomski festival posvećen ljubiteljima tune i morske hrane. Održava se svake godine u Poreču, gdje posjetitelji mogu uživati u raznovrsnim jelima na bazi tune, pripremljenima od strane vrhunskih chefova. Uz degustacije, često se organiziraju i razna edukativna predavanja i radionice o održivom ribolovu.

Walk and Talk na Malom Brijunu: edukativna i rekreativna šetnja po prekrasnom otočju Brijuni, posebno Malom Brijunu. Sudionici imaju priliku uživati u prirodnim ljepotama otoka, dok istovremeno slušaju zanimljive priče i povijesne činjenice o Brijunima. Ovo je idealna prilika za one koji žele spojiti prirodu, kulturu i laganu fizičku aktivnost.

Latino Night - škola plesa u Sv. Lovreču: organizira plesna škola koja nudi radionice i večeri latinskih plesova poput salse, bachate i merenguea. Sv. Lovreč pruža autentičnu istarsku atmosferu, a večeri latino plesa okupljaju kako lokalne stanovnike, tako i turiste koji žele naučiti plesati i uživati u živopisnoj muzici.

Naturafest u Rovinju: festival posvećen očuvanju prirode i ekologiji. Održava se u Rovinju i uključuje različite aktivnosti poput ekoloških radionica, predavanja o održivom razvoju, sajma lokalnih ekoloških proizvoda i kulturno-umjetničkih programa. Cilj festivala je podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša.

Fešta grožđa u Bujama: tradicionalna manifestacija koja slavi početak berbe grožđa u Istri. U Bujama, na ovoj fešti, posjetitelji mogu uživati u degustacijama lokalnih vina, tradicionalnim jelima i raznim kulturnim i zabavnim sadržajima. Fešta grožđa je važan dio istarskog kulturnog identiteta, a okuplja lokalno stanovništvo i turiste u proslavi jeseni i bogate vinogradarske tradicije. Poslušajte...

Video vezan uz objavu