Istra

Novosti iz PU istarske

Objavljeno: 04.10.2024.

Prometni recidivist ostao bez vozila

Policijski službenici su oduzimanjem vozila spriječili muškarca u daljnjem ugrožavanju sigurnosti cestovnog prometa

Pulska prometna policija je noćas oko 00.20 sati na Medulinskoj cesti zaustavila 25-godišnjaka koji je upravljao teretnim vozilom, pulske registracijske oznake te je odbio testiranje na prisutnost droga u organizmu.

Obavljenim provjerama utvrđeno je kako je 25-godišnjaku vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, odnosno zbog učestalog činjenja prometnih prekršaja. U takvim slučajevima vozač ne smije ponovno sudjelovati u prometu sve dok ponovno ne položi vozački ispit, a za polaganje ispita mora čekati dvije godine.

Budući da je riječ o prometnom recidivistu koji je pravomoćno kažnjavan zbog najtežih prometnih prekršaja, policija mu je privremeno oduzela vozilo te se protiv njega pokreće prekršajni postupak pred nadležnim sudom radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Otkriven kradljivac iz trgovine

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava

Pazinska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio kazneno djelo krađe.

Muškarca se sumnjiči da je u prijepodnevnim satima 31. svibnja iz trgovine u Ulici Istarskih narodnjaka u Pazinu otuđio razne odjevne predmete, čime je oštetio pravnu osobu iz Zagreba za više stotina eura.

Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.


Pronađen mrtav muškarac u Puli

Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja, no zasad ništa ne ukazuje da je smrt posljedica kaznenog djela

Pulska policija je jučer oko 17 sati zaprimila dojavu da je na plaži na Verudeli pronađeno mrtvo tijelo 71-godišnjeg muškarca.

Mrtvo tijelo je po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije, a dosad provedenim izvidima ništa ne ukazuje da je smrt posljedica kaznenog djela.