Istra

Novosti iz PU istarske

Objavljeno: 25.07.2024.

Nesreća na radu u Puli

Pulska je policija jučer oko 13,50 sati zaprimila dojavu o nesreći na radu u Labinskoj ulici u Puli, u kojoj je teško ozlijeđen 25-godišnjak. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je muškarac prilikom izvođenja radova uklanjanja salonit ploča u hali, u jednom trenutku, stao na ploču koja je puknula te je pao s visine od oko šest metara. Ozlijeđenom je pomoć pružena u pulskoj bolnici gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen. Policija je o događaju obavijestila nadležnu inspekciju na radu.


Sletio van kolnika sa preko dva promila

Vozač u prevrtanju vozila nije ozlijeđen već je nastala materijalna šteta

Noćas oko 3.30 sati na kolniku ceste D75 nedaleko Tara, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Nesreća se dogodila kada se 39-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.30 promila nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je sletio na prometni otok i udario u prometni znak, nakon čega se vozilo pulskih registracijskih oznaka prevrnulo na krov.

Muškarac je smješten u posebnu prostoriju policije te se protiv njega pokreće prekršajni postupak sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.


Jedan upravljao pod vidnim utjecajem alkohola, a drugom oduzet automobil jer je odbio test na droge

Oba vozača su isključena iz prometa te se zbog prometnih prekršaja protiv njih pokreće prekršajni postupak

Prometna policija je noćas oko 02.35 sati na Fažanskoj cesti u Vodnjanu zatekla 37-godišnjeg slovenskog državljanina kako upravlja automobilom slovenskih registracijskih oznaka iz smjera Fažane prema D75 u suprotnom smjeru te pod utjecajem alkohola u organizmu od 2.17 promila. Vozač je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1550 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Jučer oko 20,15 sati u Ulici Proštinske bune u Puli je pak zatečen 37-godišnjak kako upravlja automobilom pulskih registracijskih oznaka za vrijeme dok mu je na snazi zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Vozač je prilikom kontrole izričito odbio test na droge te je uhićen, a kao prometnom recidivistu, privremeno mu je oduzet osobni automobil kao sredstvo izvršenja prekršaja. Protiv muškarca se pokreće prekršajni postupak sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.


Požar vozila u Rovinju

Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti izbijanja požara na automobilu

Rovinjska policija je jučer oko 22.45 sati zaprimila dojavu o požaru vozila u Ulici Sv. Brigite. U događaju nitko nije ozlijeđen. Policijski službenici će tijekom današnjeg dana u suradnji sa inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja obaviti očevid nakon čega će biti poznato više informacija o okolnostima izbijanja požara i nastaloj materijalnoj šteti.

NADOPUNA INFORMACIJE (25.7.2024.)

Obavljenim očevidom u suradnji s inspektorom zaštite od požara, eksploziva i oružja utvrđeno je da je uzrok požara na vozilu u Rovinju kvar na električnim instalacijama.


U sudaru u Puli teško ozlijeđen vozač mopeda

Na istarskim prometnicama sve je veći broj motocikala i mopeda te policija poziva vozače motocikla i mopeda, ali i sve druge sudionike u prometu na oprez

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 11.20 sati teško je ozlijeđen vozač motocikla.

Nesreća se dogodila kada je 40-godišnji njemački državljanin upravljao automobilom njemačkih registracijskih oznaka kolnikom Keršovanove stancije. Dolaskom na raskrižje sa Šišanskom cestom, vozač je započeo skretati ulijevo, a da prethodno nije propustio sva vozila koja su se kretala cestom s prednošću prolaska te je udario u moped pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 57-godišnjak.

Vozaču mopeda pomoć je pružena u pulskoj bolnici gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen.

Protiv 40-godišnjaka će policija podnijeti kaznenu prijavu poradi počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Na istarskim prometnicama sve je veći broj motocikala i mopeda te stoga Policijska uprava istarska savjetuje vozače ostalih skupina vozila da obrate pozornost na njih jer su često neuočljivi ili se vrlo kasno uoče. Vozače mopeda i motocikala policija pak savjetuje da vode računa o svojoj sigurnosti, odnosno da upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom, da upravljaju motociklima i mopedima koji su registrirani, odnosno koji imaju važeću prometnu dozvolu i koji su tehnički ispravni bez ikakvih preinaka. Savjet je i da se kreću propisanim brzinama te da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu, kako vozači, tako i putnici, kao i svu drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna jer ublažava ozljede u slučaju nastanka prometnih nesreća (motociklističke jakne, hlače, kombinezoni, rukavice, čizme, štitnici i drugo).

Svakako savjetujemo svim sudionicima u prometu da povećaju oprez i strpljenje u prometu i da ne zaborave da je život samo jedan i da ga mogu ili živjeti ili olako baciti na cestu!