Istra

Novosti iz PU istarske

Objavljeno: 23.10.2024.

Uhićena zbog preprodaje droge

Žena je posjedovala preko 1.2 kilograma droge te se protiv nje podnosi kaznena prijava

Labinska policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakinjom i utvrdila sumnju da je počinila kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Postupajući po operativnim saznanjima, temeljem naloga nadležnog suda policijski službenici su 22. listopada na području Raše obavili pretragu osobe, automobila te pretragu doma i stana koje koristi osumnjičena. Pritom su pronašli i oduzeli 589.6 grama amfetamina, 649.2 grama marihuane, digitalnu vagu za precizno mjerenje te dvije tzv. drobilice za mljevenje, odnosno pripremu droge.

Osumnjičena je jučer u večernjim satima uhićena te će tijekom današnjeg dana biti predana u pritvorsku jedinicu policije uz kaznenu prijavu.


Vozio bez vozačke i s drogom

Vozaču je zbog posjedovanja droge izrečena novčana kazna od 2.654 eura

Tijekom provođenja pojačanih aktivnosti, policijski službenici Policijske postaje Umag - Umago s ispostavom Buje - Buie su jučer oko 18.40 sati na izlazu s Istarskog ipsilona kod naplatne postaje Umag zaustavili i kontrolirali 40-godišnjaka. Muškarac je upravljao automobilom, pulskih registracijskih oznaka, a da kod sebe nije imao vozačku dozvolu te je posjedovao 239 grama marihuane.

Muškarcu je izrečena novčana kazna od 2.654 eura poradi počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a prekršajno je sankcioniran i sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.
 

Vozači, pripazite na divljač na cesti

Policijska uprava istarska upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači

Pazinska policija je jučer između 1 i 15 sati zabilježila tri naleta na divljač, pri čemu je na vozilima nastala materijalna šteta.

Prvi slučaj zabilježen je u 1.20 sati, kada je 43-godišnjak kod naselja Barušići automobilom, pulske registracijske oznake, naletio na srnu koja je pretrčavala kolnik. Drugi slučaj zabilježen je oko 7 sati u mjestu Previž, kada je 54-godišnjakinja krećući se automobilom, pulskih registracijskih oznaka, kolnikom ŽC5013 naletjela na srnu, a posljednji slučaj zabilježen je oko 15 sati u Draguću kada je 27-godišnjak automobilom, također pulskih registracijskih oznaka, udario jelena koji je pretrčavao kolnik ŽC5013 i koji se potom udaljio. U događajima nitko od vozača nije stradao, divljač se udaljila s mjesta događaja, s u sva tri slučaja na automobilima je nastala materijalna šteta.

Kako bi se izbjegle prometne nesreće i  neugodnosti  zbog šteta koje nastaju naletom vozila na divljač  potrebno je pridržavati se prometnih propisa glede ograničenja brzine kretanja vozila, predviđati moguće opasnosti i pratiti znakove upozorenja ''divljač na cesti'',  a koji označavaju područje na kojima divljač često prelazi preko ceste.

Naime, divljač u svojoj dnevnoj i sezonskoj migraciji prelazi prometnice svih kategorija, od lokalnih cesta pa čak do autocesta, čime se povećava opasnosti od naleta vozila na divljač. Tijekom cijele godine policija evidentira takve štetne događaje u prometu, a posebno je to izraženo u hladnije doba godine, odnosno u jesen i zimu u noćnim i ranojutarnjim satima.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači. Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa.


Poziv na intervju kandidatima koji su se javili na oglas od 18. rujna

Policijska uprava istarska poziva na intervju kandidate koji su se javili na Oglas za prijam namještenika u državnu službu na neodređeno vrijeme

Komisija za provedbu oglasa za prijam namještenika u državnu službu na neodređeno vrijeme u Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijsku upravu istarsku, objavljenog dana 18. rujna 2024. godine u „Narodnim novinama” broj: 108/24., na web stranicama Ministarstva pravosuđa, uprave  i digitalne transformacije, Policijske uprave istarske i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, objavljuje
 
POZIV NA RAZGOVOR (INTERVJU)
 
kandidatima/kinjama koji/e su podnijeli/e pravodobne i potpune prijave te ispunjavaju formalne uvjete iz Oglasa za prijam namještenika u državnu službu na neodređeno vrijeme objavljenog u „Narodnim novinama“ broj 108/24., web stranicama Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije, Policijske uprave istarske te na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, za radna mjesta:
 
1. SEKTOR PRAVNIH, FINANCIJSKIH I TEHNIČKIH POSLOVA, SLUŽBA ZA  MATERIJALNO-FINANCIJSKE POSLOVE, ODJEL USLUŽNIH POSLOVA
 
- namještenik - III. vrste (kuhar) - 1 izvršitelj/ica
 
  2. SEKTOR PRAVNIH, FINANCIJSKIH I TEHNIČKIH POSLOVA, SLUŽBA ZA  MATERIJALNO-FINANCIJSKE POSLOVE, ODJEL USLUŽNIH POSLOVA
 
- namještenik  IV. vrste  (pomoćni djelatnik u kuhinji) -  1 izvršitelj/ica

Razgovor s kandidatima/kinjama održat će se dana 29. listopada 2024. godine (utorak) s početkom u 10,30 sati u prostorijama Policijske uprave istarske, Pula, Trg Republike 1.

Kandidati koji udovoljavaju uvjetima iz oglasa o satnici održavanja razgovora  biti će obaviješteni osobno telefonom.


Osobe koje nisu podnijele pravodobnu ili potpunu prijavu ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa, ne smatraju se kandidatima prijavljenim na oglas,  te će im biti dostavljena pisana obavijest u kojoj se navode razlozi zbog kojih se ne smatraju kandidatima/kinjama prijavljenim na oglas. Obavijest će biti dostavljena putem e-pošte a ukoliko ista nije navedena, putem Hrvatske pošte na adresu.

Sve dodatne informacije kandidati/kinje mogu dobiti na brojeve telefona 052/523-500 i 052/532-320.

PRAVILA RAZGOVORA (INTERVJUA)
 
Po dolasku na razgovor od kandidata/kinja će biti zatraženo predočavanje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta. Kandidati/kinje koji/e ne mogu dokazati identitet, te koji/e ne pristupe razgovoru (intervjuu) ne smatraju se kandidatima/kinjama u postupku.
 
Komisija kroz razgovor (intervju) s kandidatima/kinjama utvrđuje znanja, sposobnosti i vještine te rezultate ostvarene u dosadašnjem radu.

Rezultati razgovora (intervjua) vrednuju se bodovima od 0 do 10. Bodovi se mogu utvrditi decimalnim brojem, najviše na dvije decimale. Smatra se da je kandidat/kinja zadovoljio/la na razgovoru (intervjuu) ako je dobio/la najmanje 5 bodova.
                                                  
NAPOMENA: za vrijeme boravka u prostoriji gdje se održava razgovor (intervju) kandidati/kinje dužne su poštivati kućni red i postupati prema uputama Komisije za provedbu oglasa. U slučaju kršenja kućnog reda i nepridržavanja uputa službenih osoba, kandidati/kinje  će biti upozoreni na primjeran način, a ako se i dalje nastave neprimjereno ponašati bit će udaljeni/e s razgovora (intervjua), te će se smatrati da su odustali/e od daljnjeg postupka.