Istra

Novosti iz PU istarske

Objavljeno: 03.07.2024.

Vozio neregistrirani automobil i kod sebe imao drogu

Muškarac je kazneno i prekršajno prijavljen

Policijski službenici su 3. srpnja oko 1 sat na autocesti A9, kod naplatne postaje Umag, zaustavili 40-godišnjaka koji je upravljao automobilom iako mu je isteklo važenje prometne dozvole i na koji je postavio registracijske pločice nekog drugog vozila. Muškarac je isključen iz prometa i uhićen.

Protiv njega se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju droga jer je u trenutku zatjecanja kod sebe imao 2.95 grama speeda.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krivotvorenje isprave, policijski službenici će nad muškarcem provesti kriminalističko istraživanje


Smrtno stradao prilikom obavljanja građevinskih radova

Od zadobivenih teških ozljeda prilikom pada, muškarac preminuo u bolnici

Pulska je policija jučer oko 14 sati zaprimila dojavu o nesreći na radu u Mutilskoj ulici u Puli, u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Nesreća se dogodila kada je 61-godišnji djelatnik obavljao radove na krovu zgrade te je u jednom trenutku, iz zasad neutvrđenih razloga, pao na tlo s visine od preko 7 metara. Ozlijeđeni muškarac prevezen je u pulsku bolnicu gdje je preminuo.

Policija je  o događaju obavijestila nadležnu inspekciju na radu i nadležno državno odvjetništvo koje je naložio obdukciju nad mrtvim tijelom.


Vozio teretni automobil s prikolicom iako mu je ukinuta vozačka dozvola

Protiv vozača se pokreće prekršajni postupak zbog počinjenog prometnog prekršaja

Pulska prometna policija je prekršajno sankcionirala vozača teretnog automobila zbog prometnih prekršaja.

Policijski službenici su 2. srpnja oko 10 sati na Šijanskoj cesti u Puli zatekli 55-godišnjaka kako upravlja teretnim automobilom s prikolicom, pulskih registracijskih oznaka, za vrijeme dok mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.

Vozač je zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja uhićen te se protiv njega pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Poziv na testiranje kandidatima za javni natječaj od 29. svibnja

Policijska uprava istarska poziva na testiranje kandidate koji su se javili na javni natječaj za prijam u državnu službu na neodređeno vrijeme, objavljenog dana 29. svibnja. Detalji na PU istarska.